2012. április 9., hétfő

Húsvétra

Sziasztok!

Újra itt vagyok:)  Húsvét alkalmából kreatívoskodtam egy kicsit:) Már nagyon vártam, hogy akár egy sütit vagy tortát elkészíthessek. Sajnos a dolgos hétköznapokban nem igazán van alkalmam sütkérezni, de azért megpróbálom minél több mindennel színesíteni a blogomat:)Íme a húsvéti túrótorta sütés nélkül:

Hozzávalók:
50 dkg túró
egy pohár joghurt
20 dkg zselatinpor
4-5 ek. kristálycukor
2 dl habtejszín
30 dkg gyümölcs
2dl víz

Elkészítés:
A zselatint 2 dl vízzel felfőzzük (bár én találtam olyan zselatint, amit nem kell felfőzni, hanem apránként a felvert tejszínhez hozzáadni, nekem bevált). A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a cukorral és beleöntjük a kihűlt, de még folyékony zselatint és kézi habverővel simára dolgozzuk. Végül finoman keverőkanállal a tejszínhabot is belekeverjük.
A krémet 5-8 percre hűtőbe tesszük, közben a tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, illetve a tortaforma oldalára belülről szépen felállítgattam pár szelet epret, ami majd ha leszedjük a tortaformát, szépen látszódni fog a torta oldalán. Óvatosan beleöntjük a túrókrém felét, majd gyümölccsel (itt eperrel) megszórjuk, még egy sor babapiskóta, végül a krém másik fele következik. 8 órára hűtőbe tesszük, majd a tetejére csokit olvasztottam és színes tojáscukorkákkal díszítettem.


A másik húsvéti sütim a raffaello golyók voltak. Először készítettem el, hát óriási sikere volt. Kicsit pepecs munka, de megéri rászánni az időt. És tényleg olyan az íze, mint a boltban kapható raffaello:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése